Директорка АГЕНТІВ ЗМІН Світлана Кропельницька взяла участь у міжнародній зустрічі

Днями відбувся онлайн круглий стіл випускників американської програми ділових стажувань CАБІТ з питань регіонального економічного розвитку. Директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, Світлана Кропельницька, котра є випускницею програми САБІТ 2017 року, виступила однією із модераторок віртуальної зустрічі.

«Це надзвичайна можливість і велика честь для мене бути запрошеною модератором міжнародної зустрічі випускників програм САБІТ з регіонального економічного розвитку та розвитку асоціацій. Я рада буду поділитися з вами нашими історіями успіху, що були впроваджені у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника після мого стажування у США», – зазначила Світлана Кропельницька на початку круглого столу.

У межах програми онлайн-заходу вона представила учасникам історію успіху – розробку і впровадження проєкту «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні» (Центр «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ) та нові актуальні проєктні пропозиції, до розробки яких долучались представники кафедри фінансів та інших кафедр університету у складі команди АГЕНТИ ЗМІН.

Доцентка Світлана Кропельницька звернула увагу також на ще один успішний проєкт Прикарпатського університету – створення Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на г. Піп Іван, який реалізується за координації ректора університету, професора Ігоря Цепенди. Фахівці-фінансисти з команди АГЕНТІВ ЗМІН ПНУ мають нагоду долучитись до продовження розробки проєкту його формування як платформи розвитку Карпатського регіону, завдяки чому проєкт включено до сотні пріоритетних інвестиційних проєктів України. У ході виступу Світлана Кропельницька акцентувала увагу на проєкті відбудови Обсерваторії, оскільки мала нагоду під час стажування у США у 2017 році побувати з візитом у GRIFFITH OBSERVATORY, що знаходиться у Південній Каліфорнії (Support – Griffith Observatory – Southern California’s gateway to the cosmos!).

Учасники міжнародного онлайн заходу також обговорили проблемні питання та виклики регіонального економічного розвитку у період пандемії, які характерні для країн випускників програми САБІТ – України, Грузії, Молдови, Киргизстану, Вірменії, Казахстану та інших.