Наші студенти виступили на концерті оперної музики

Упродовж лютого місяця кафедра методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету в межах освітньо-мистецького проєкту провела для студентів серію майстер-класів з академічного вокалу. Окрім викладачів кафедри тренерами також виступили солісти провідних оперних театрів Європи, вихідні з Івано-Франківська, оперні співаки Ірина Житинська та Станіслав Куфлюк.

У майстер-класах взяли участь студенти бакалаврату і магістратури спеціальності “Середня освіта (Музичне мистецтво)” та всі охочі. Маестро щедро ділилися своїм досвідом, набутим на кращих сценах Європи та світу, знаннями та вміннями.  

Як підсумок проєкту в Івано-Франківську у залі Музею Мистецтв Прикарпаття днями відбувся концерт оперної музики. На одній сцені виступили тренери та учасники майстер-класів. Зокрема, останні мали чудову нагоду продемонструвати набуті вміння. На концерт оперної музики завітали викладачі та студенти університету, поціновувачі оперного мистецтва. У залі панувала особлива атмосфера. Тепло сердець об’єдналося навколо любові до мистецтва та прагнення врятувати дитяче життя. Адже всі учасники концерту також долучилися до благодійної акції, збору коштів на лікування для Софійки Клочківської.

“Це лише початок проєкту, і він матиме активне продовження, адже співпраця та обмін досвідом з такими майстрами сцени є надзвичайно важливим для виховання майбутніх музикантів”, – зазначила у вітальному слові  до присутніх завідувачка кафедри методики музичного виховання та диригування, професорка Любов Серганюк.