Фахівці кафедри управління та бізнес-адміністрування провели серію вебінарів з фінансової грамотності

Фахівці кафедри управління та бізнес-адміністрування Інституту післядипломної та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провела серію вебінарів, спрямованих на розвиток фінансової грамотності та загальних компетентностей, необхідних для розбудови економіки нашої держави. У них взяли участь більше півсотні слухачів, зокрема і переселенці з інших областей України, з них 32 – студенти. 

У межах програми вебінарів доцентка кафедри Антоніна Томашевська розповіла про світ грошей, історію виникнення національної валюти України, кореляцію фінансового забезпечення та індексу щастя. Доцентка Ірина Григорук провела вебінар для молоді про особливості вивчення англійської мови для бізнесу, де показала безкоштовні ресурси, відкриті зараз для українців, основні техніки та прийоми, які можна використовувати при навчанні. Аспірант кафедри Тарас Малишівський у межах вебінару “Очікувана нераціональність: застосування здобутків поведінкової економіки в реальному житті” показав когнітивні ефекти, які впливають на нашу поведінку, поділився інформацією про системи прийняття рішень та особливості Homos Economicus. Про основи фінансової грамотності, корисні мобільні додатки для контролю за витратами, квадрант грошового потоку та багато іншої цікавої інформації для саморозвитку розповіла учасникам вебінарів викладачка кафедри управління та бізнес-адміністрування Ірина Боришкевич. Як зазначали організатори фінансова грамотність – це ключовий шлях до успіху та самодостатності. 

Під час вебінарів учасники цікавились додатковою літературою, яку можна почитати про поведінкову економіку, детальніше питали про ефект «надмірної впевненості», про перші кроки спікерів на шляху до фінансової грамотності, про основні прийоми для запису доходів та витрат.