Практичне навчання молоді АГЕНТАМИ ЗМІН

Відбулася ознайомчо-організаційна зустріч, присвячена початку навчальної практики для студентів економічного факультету 2-го та 3-го курсу денної та заочної форми навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування».

Зі вітальними словами до студентів звернулися завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Омелян Левандівський, керівник навчальної практики, кандидат економічних наук, доцент Тарас Сус. Вони коротко розповіли про значення навчальної практики та побажали студентам плідної праці .

Керівниця бази практики – директорка Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН», кандидатка економічних наук, доцентка Світлана Кропельницька представила основні вимоги до навчальної практики та охарактеризувала діяльність Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» за попередній період його роботи, зробила акценти на пріоритетних напрямах діяльності, на інструментах здобуття практичних навичках у проектній сфері, а також згадала про історії успіху, які вже реалізовані нашими студентами–фінансистами спільно з викладачами кафедри фінансів – фахівцями Центру «Агенти змін» ПНУ.

Фахівчиня Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» кандидатка економічних наук, доцентка Тетяна Мигович описала основні компетентності, які студенти здобудуть у результаті проходження навчальної практики, та хід виконання першого завдання, яке мають виконати практиканти. Це завдання стосується опрацювання базових презентацій за напрямами проектної діяльності Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» та написання анотацій за ними. Тетяна Мигович пояснила студентам алгоритм процесу отримання доступу до базових презентацій.

Під час зустрічі фахівчиня Центру з питань науково-дослідних проектів, доцентка Зоряна Криховецькка розказала студентам порядок виконання завдань, зокрема, як підготувати характеристику одного (за вибором) з успішно реалізованих в Україні проєктів. Вона також звернула увагу на дотримання академічної доброчесності та креативності при підготовці завдань.

Завершальним етапом практичної підготовки студентів є систематизація усіх завдань практики у формі Звіту. Світлана Кропельницька повідомила про нові креативні підходи до його виконання у цьому році. Також особливістю цьогорічної навчальної практики для студентів стане проведення тренінгів-вебінарів, які підготувала команда «Агентів змін» ПНУ.

Студенти, котрі успішно пройдуть усі заплановані тренінги, зможуть отримати сертифікати, що будуть підтвердженням їх стажування та здобуття додаткових компетентностей з проєктної грамотності та управління різними типами проєктів.

Запис онлайн-зустрічі доступний для перегляду на YouTube каналі Агентів змін.

https://www.youtube.com/watch?v=myRLxZCj5dk