Школа юного біохіміка

11 червня 2022 року з 10.00 до 17.00 год на базі кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбуватиметься безкоштовний просвітницький захід для учнівської молоді «Школа юного біохіміка».

Програма заходу дуже насичена та включає дві основні позиції:
– інтенсивний практичний курс з біохімії, клітинної біології, біотехнології, лабораторної діагностики та мікробіології, що дасть можливість учням на декілька годин перевтілитися в біологів-експериментаторів;
– добровільна участь усіх охочих у грантовій програмі 2SOFT/4.1/56 «Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету (PrePOD)», що включає обстеження осіб на предмет оцінювання ризику розвитку неінфекційних захворювань та їх персоніфіковане консультування. Усім учасникам буде надано інформаційні листівки/брошури, що містять поради щодо здорового харчування та фізичних вправ. 

Грант 2SOFT/4.1/56 реалізується в межах Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 «Підтримка розвитку медичних послуг та доступу до здоров’я» і фінансується Європейським Союзом. Партнером з Румунії є Університет «Штефан чел Маре» (м. Сучава).

Проєкт покликаний сприяти зменшенню поширення ожиріння та цукрового діабету в Україні та Румунії. Обстеження в межах грантової програми відбуватимуться 11 червня 2022 року з 13.00 до 14.00 год за адресою: корпус Факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, аудиторія – 619, 6-ий поверх, вул. Галицька, 201б, м. Івано-Франківськ.

Контактна особа: кандидатка біологічних наук Олександра Абрат
Тел./Факс: +380342596171; E-mail: prepod.pnu@gmail.com