Повний інформаційний супровід для наших майбутніх студентів

26 червня о 13 годині запрошуємо наших абітурієнтів до онлайну, присвяченого створенню та заповненню електронного кабінету вступника. Про це було оголошено 8 червня по закінченні онлайн-брифінгу для випускників ОБЕРИ СВОЄ МАЙБУТНЄ В УКРАЇНІ. Він був присвячений питанням проведення мультипредметного тесту та особливостей вступної кампанїї 2022. Захід зібрав 370 учасників з Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Організаторами заходу виступили Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти.

«Шановні учасники, вітаю Вас на інформаційному черговому майданчику, який організував Прикарпатський університет. Роль Університету не тільки в наданні освітніх послуг, але й донесенні  важливої інформації суспільству, на території якого Університет знаходиться. Сьогодні зустріч організована з метою систематизації інформації про Вступ-2022. В нашому Університеті є  понад  200 освітніх програм. Також Університет може надати додаткові можливості щодо розвитку молодої людини, зокрема через реалізацію таких двох важливих проектів – відбудова Обсерваторії на горі Піп Іван та створення Міжнародного центру зустрічей студентської молоді в Микуличині, де будуть зустрічатися студенти з усієї Європи з метою обміну досвідом», – до учасників зустрічі звернувся проректор з науково-педагогічної роботи ПНУ Руслан  Запухляк. 

Заступник  директора  Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець розповів про організацію та проведення національного мультипредметного тесту, права та обов’язки учасника НМТ.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського університету Едуард Лапковський озвучив умови вступу 2022 на прикладі ПНУ, детально зупинившись на особливостях написання мотиваційного листа.

Модератором заходу виступила Галина Волощук, провідний фахівець Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки.

Які умови Вступу? Що потрібно здавати? Які особливості навчання? Які є освітні можливості і додаткові переваги? Скільки коштуватиме навчання? Як навчатися в університеті безкоштовно? Як на платній формі мати грошову стипендію від європейських фондів? Як після закінчення навчання в Університеті отримати не один, а одночасно два дипломи – український і диплом країни ЄС? Чи можна використовувати довідкову літературу з математики під час НМТ? Який мінімальний бал для вступу у ЗВО? На ці та інші питання відповіли референти брифінгу.

Онлайн-брифінг відбувся за сприяння ректора Прикарпатського університету Ігоря Цепенди та директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука з ініціативи директора Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Михайла Нагорняка. 

Під час брифінгу модератор Галина Волощук анонсувала проведення чергової консультації онлайн «Створення і заповнення електронного кабінету вступника», яка відбудеться 26 червня, у неділю, о 13 год.