Ректор Жешувського університету підтвердив подальшу допомогу освітянам України

Ректор Прикарапатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда в рамках консультацій з керівниками партнерських університетів і наукових установ Республіки Польща провів зустріч з ректором Жешувського університету, професором Сільвестром Чопеком.

Ігор Цепенда розповів колезі про роботу Прикарпатського університету в умовах війни. Зокрема, про співпрацю з Херсонським державним університетом, який зараз працює на базі ПНУ.

Ректор Сільвестр Чопек високо оцінив цей досвід та поцікавився сьогоднішньою ситуацією в освіті в Україні і можливими подальшими перспективами. Також ректор Жешувського університету ще раз підтвердив підтримку та готовність до всебічної подальшої допомоги освітянам України.

Сторони обговорили пролонгацію умов про подвійні дипломи. Також ректор Ігор Цепенда запропонував колезі розпочати наукові онлайн зустрічі для узгодження майбутніх спільних проектів, а також запросив Жешувський університет до участі у Колегіум Карпатікум. Пропозиції було прийнято. Також були обговорені інші питання двосторонньої співпраці.