Відбулася всеукраїнська науково-практична конференція з питань розвитку сучасної хімічної освіти

Днями на базі кафедри хімії середовища та хімічної освіти Факультету природничих наук відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Тенденції і проблеми розвитку сучасної хімічної освіти». Організатором заходу виступили Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Формат проведення – від докладного покрокового інформування до результативного обміну думками та пропозиціями.

У рамках програми конференції відбулося пленарне засідання. У ньому взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи університету Сергій Шарин, декан Факультету природничих наук Віктор Случик,  завідувач кафедри хімії середовища та хімічної освіти Тетяна Тарас, методист з хімії лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО Сенюк Н.

Робота конференції складалася з теоретичної та практичної частин. В контексті останньої відбулися цікаві тренінги та семінари від  – к.б.н. Васильків О. (ОІППО); Литвинової О. (Криворізький природничо-науковий ліцей); Савіної О. та Католіченко О. (Криворізький природничо-науковий ліцей, вчитель хімії і біології); Данилюк М. (Івано-Франківський природничо-математичний ліцей); аспірантів Буждиган Х. та  Пахомова Ю. (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника).

Усні та стендові доповіді учасників були представлені у таких секціях: секція 1 – ” Компетентісний підхід у сучасній хімічній освіті”; секція 2 – ” Інноваційні технології навчання хімічних дисциплін”; секція 3 – “Новітні інформаційно-комунікативні технології в хімічній освіті”; секція 4 – ” Хімічна та екологічна освіта для сталого розвитку: ідеї та реалізація”.