ПНУ продовжує співпрацю з Європейським парламентом у підготовці конференц-перекладачів

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника виграв грант від Європейського парламенту на впровадження проєкту «Зміцнення потенціалу для підготовки конференц-перекладачів у ПНУ 2024-2025». Це вже другий грант, який ПНУ здобув від Європарламенту на впровадження нових стандартів у підготовці усних перекладачів у магістратурі.

За підсумками навчального року 2023-2024 завдяки гранту від Європарламенту в ПНУ відкрито навчальну лабораторію для підготовки синхронних перекладачів з використанням сучасного обладнання, новітніх методик та навчальних матеріалів.

Новий грант на 2024-2025 навчальний рік дозволить університетові ще більше наблизити наші стандарти навчання послідовному та синхронному перекладу до європейських.

У рамках нового проєкту за підтримки Європейського парламенту студенти-магістри отримають можливість пройти онлайн-тренінг з теорії конференц-перекладу від провідних європейських фахівців та взяти участь в навчальному візиті задля удосконалення своїх навичок.

Окрім того, в рамках проєкту на наступний навчальний рік передбачається збільшення практичних годин на синхронний та послідовний переклад, залучення перекладачів-практиків до викладання усного перекладу та впровадження усного перекладу зі ще однієї іноземної мови.

Проєкт «Зміцнення потенціалу для підготовки конференц-перекладачів у ПНУ 2024-2025» виконується на факультеті іноземних мов ПНУ за фінансової підтримки Європейського парламенту.