ПНУ провів національний етап конкурсу ілюстрованих тактильних книг

Вчора, 28 серпня, завершився процес оцінювання ілюстрованих тактильних книг для дітей з порушеннями зору в рамках українського етапу конкурсу Typhlo & Tactus 2024.

Нагадаємо, що в цьому році Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника вперше проводить в Україні національний етап міжнародного конкурсу ілюстрованих тактильних книг для дітей віком від 0 до 12 років із порушеннями зору Typhlo & Tactus 2024.

Команда конкурсу у складі доцентів кафедри методики музичного виховання та диригування ННІМ Христини Казимирів та Тетяни Маскович акцентує увагу на важливості не лише відзначити кращі зразки тактильних книг, а, насамперед, привернути увагу до необхідності створення таких книг та удоступнення їх для дітей, які цього потребують.

Для участі в міжнародному конкурсі до університету прибули тактильні книги із сміливим та креативним змістом й наповненням із Києва, та Львова, до них доєдналися книжки-забавлянки, виготовлені студентами Навчально-наукового інституту мистецтв.

7 авторських книг були представлені членам журі, котрі впродовж тижня проводили кропітку роботу над оцінюванням та опрацюванням тактильного матеріалу.

До складу журі було запрошено представників різних груп, дотичних до роботи із тактильними книгами, щоб забезпечити максимально всебічне оцінювання конкурсних робіт. Адже важливим у цій справі є не лише визначення переможців, а й формування детального відгуку для авторів задля збагачення їхнього досвіду та покращення майбутніх робіт.

Дуже приємно, що всі запрошені експерти відгукнулися на нашу ініціативу та з такою увагою й теплом поставилися до своєї надважливої місії.

Нагородження переможців відбудеться в жовтні, коли книги повернуться з міжнародного етапу конкурсу.

Команда конкурсу безмежно вдячна директорці Вигодської спеціальної школи – Оксані Якимів, директорці Львівської обласної бібліотеки для дітей – Ользі Конасовій, голові правління Івано-Франківської ТПО УТОС – Оксані Логвін, експертам в оцінюванні Максиму Корольову, а також неймовірним дітям та їхнім батькам за можливість творити добро.