«Осінні візії» у Косові

19 вересня в приміщенні Косівського музею мистецтв (філіал Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського) відбулась неординарна подія ‒ відкриття виставки «Осінні візії».

Цю мистецьку імпрезу сформовано на основі творів образотворчого і декоративного мистецтва митців-викладачів Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ імені Василя Стефаника: професори Богдан Губаль, Богдан Бойчук, Олег Чуйко; доценти Володимир Сандюк, Микола Якимечко, Світлана Повшик, Людмила Сандюк; викладач Володимир Кіндрачук. Чудовим доповненням дійства стали роботи ювелірного мистецтва, які створив старший викладач Володимир Городецький.

Презентацію виставки відвідали представники органів місцевого самоврядування, керівники навчальних закладів та установ культури Косівщини, студенти Косівського інституту декоративно-прикладного мистецтв, учні мистецьких шкіл.

Виступаючі дали позитивну оцінку репрезентованій експозиції, що демонструє широкий жанровий і стильовий діапазон творів, засвідчує прагнення авторів до творчої свободи, індивідуального експериментування та відзначається розмаїттям емоційних і формальних візуальний прийомів. І головне ‒ це неймовірна краса України в її людях, природі, традиціях і характерах.

Під час обговорення було запропоновано продовжити експонування «Осінньої візії» в інших музеях і виставкових залах області та України.

Отож, наші митці, як і раніше, проводять свою активну роботу серед творчої інтелігенції та молоді краю в справі популяризації високого українського мистецтва і національної самоідентифікації.