У ПНУ відбудеться XV з’їзд Українського ботанічного товариства

З 30 вересня по 4 жовтня 2024 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Херсонський державний університет запрошують на XV з’їзд Українського ботанічного товариства.

Організаторами заходу також є Українське ботанічне товариство, Національна академія наук України, Інститут ботаніки імені М.Г. Холодного, Міністерство освіти і науки України.

У рамках роботи з’їзду, що пройде у змішаному форматі, будуть представлені результати актуальних авторських досліджень провідних науковців з усіх регіонів України. Окрім пленарної сесії робота учасників форуму відбуватиметься у 8 секціях: “Мікологія і ліхенологія”, “Охорона рослинного світу”, “Колекції рослин та грибів”, “Селекція, інтродукція, ресурсознавство”, “Систематика та флористика судинних рослин”, “Геоботаніка та екологія рослин”, “Альгологія та бріологія”, “Біотехнологія, фізіологія та біохімія, клітинна та молекулярна біологія”.

Також заплановані три круглих столи: “Громадська наука та участь аматорів у вивченні фіторізноманіття”, “Наукові дослідження на територіях природно-заповідного фонду”, “Ботаніка та екологія у закладах середньої та вищої освіти”. Окремі дослідження будуть також презентовані у форматі постерної сесії. Організатори запрошують усіх зацікавлених осіб прослухати пленарні лекції і секційні доповіді науковців.

Відкриття і пленарна сесія розпочнуться об 11 годині 30 вересня в аудиторії 23 адміністративного корпусу університету.

З усіх питань звертатися до ініціаторів заходу — кафедри біології та екології факультету природничих наук ПНУ.

З програмою заходу та посиланнями на онлайн-роботу можна ознайомитися тут: https://kbe.pnu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/36/2024/09/prohrama-xv-zizdu.pdf