Науковиця ПНУ отримала стипендію Інституту перспективних досліджень

Раді вітати науковицю кафедри біохімії та біотехнології ПНУ Ольгу Стрільбицьку, яку відзначили стипендією Інституту перспективних досліджень України, Virtual Ukraine Institute for Advanced Study (VUIAS).

Тема наукової роботи, над якою працюватиме Ольга в рамках стипендії “Heritable determinants and physiological indicators of healthy aging and longevity” (“Спадкові чинники та фізіологічні показники здорового старіння і довголіття”).

Стипендія від VUIAS надається терміном на 10 місяців. Стипендійна програма передбачає формування віртуальної когорти, участь у колоквіумах та інших наукових заходах, налагодження зв’язків з відповідними колегами та академічними інститутами на міжнародному рівні, а також доступ до бібліотек, допомога в перекладі та публікації робіт.

Український інститут перспективних досліджень у Києві створений на основі тісної співпраці Берлінського вищого наукового коледжу з партнерськими інституціями з України, Європи та США.

Мета Українського інституту перспективних досліджень об’єднати українських науковців в Україні та за її межами, посилити інтеграцію українських науковців у міжнародний академічний простір та розширити знання про Україну у світовому академічному середовищі.