Наукове партнерство для розвитку: в університеті обговорили напрями співпраці з Держпродспоживслужбою

У Карпатському національному університеті імені Василя Стефаника з робочим візитом перебував заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін.

У межах візиту відбулася зустріч із в.о. ректора Ігорем Цепендою та представниками факультету природничих наук.

Основна увага була зосереджена на обговоренні можливостей наукової співпраці між університетом і Держпродспоживслужбою. Сторони розглянули низку актуальних питань, зокрема проблеми розвитку дендрологічної галузі, природоохоронної діяльності, функціонування лабораторій, розвиток біохімічної галузі, а також обговорили нові наукові розробки.

Особливий акцент зробили на визначенні потенційних напрямів спільних досліджень, які могли б виконуватись на базі університету у партнерстві з фахівцями служби.

Окремо обговорено зміст освітніх програм природничого спрямування. Йшлося про важливість залучення до їх розробки та оновлення реальних фахівців-практиків, зокрема з Держпродспоживслужби, що сприятиме підготовці висококваліфікованих кадрів, максимально адаптованих до сучасних викликів у сфері безпеки довкілля та споживчого контролю.

Зустріч відбулася у конструктивній атмосфері, і стала вагомим кроком до налагодження ефективної комунікації та започаткування довготривалої науково-освітньої співпраці.