Експозиція дипломних і курсових робіт студентів кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв відкрилася сьогодні в Івано-Франківському краєзнавчому музеї. Свої роботи представили студенти 3-5 курсів спеціалізації «Дизайн середовища». Всього для виставки було відібрано 39 кращих проектів. Зокрема, це спроектовані студентами інтер’єри та екстер’єри приватних житлових будинків, закладів громадського харчування, магазинів, тощо. Керівниками студентських робіт виступили викладачі кафедри – професор Богдан Губаль, доцент Василь Хомин, старші викладачі Василь Салабай та Ірина Костюк.
Директор Навчально-наукового Інституту мистецтв, професор Анатолій Грицан у своєму вітальному слові на відкритті експозиції підкреслив, що важливим фактором професійного становлення сучасного дизайнера є розвиток його творчих здібностей, нестандартного мислення, формування високої інтелектуальної та моральної культури.
Богдан Губаль, професор кафедри дизайну і теорії мистецтва, своєю чергою підкреслив, що це не перша виставка, і така практика для студентів є дуже важливою.
“Тут презентовані нові роботи наших студентів. Кожен із авторів працював над своїм проектом в середньому пів року. Перед тим як спроектувати інтер’єр студенти опрацьовують багато наукового чи історичного матеріалу. Робота кожного із авторів індивідуальна і не має жодних копій з інтернету”, – зазначив професор Богдан Губаль.
Зокрема, студентка Анна Любенько, автор проекту “Арт Спейс” презентуючи свою роботу розповіла, що інтер`єр обрала у стилі лофт. “Це сучасний стиль, девіз якого звучить так :«мінімум перегородок, максимум свіжого повітря». Я розділила приміщення на декілька частин, обов`язковою з яких є відпочинкова зона. Тут колеги по роботі зможуть поспілкуватися чи відпочити. Також в проекті передбачене загальне місце для нарад та зона ресепшин для роботи з клієнтами”.
Подібні виставки, за словами організаторів, проводяться щороку. Вони є корисними як для самих студентів, так і для потенційних замовників та роботодавців. Останні відвідують їх, щоб в майбутньому працювати з професіоналами.