Визначено переможців конкурсу творів-есе з правової тематики

2 квітня завершився IІ конкурс учнівських творів-есе з правової тематики та визначено переможців. На конкурс надійшло 58  учнівських робіт із загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківська та області, однієї із шкіл Житомира та Івано-Франківського фізико-технічного ліцею Івано-Франківської обласної ради. 

Усі роботи прорецензовано фаховими науково-педагогічними працівниками кафедр Навчально-наукового Юридичного інституту. Відповідно до умов конкурсу було відібрано 29 найкращих робіт, серед яких визначено переможців і призерів. Авторів цих робіт нагороджено Дипломами І, ІІ та ІІІ ступеня, а їх наукових керівників відзначено Подяками.

Нагадаємо, що організатором конкурсу виступив Навчально-науковий Юридичний інститут. Координатори заходу – доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права Віталій Книш, старша викладачка кафедри судочинства Леся Кульчак. Даний конкурс мав на меті активізувати не лише ретроспективну активність учнів, спрямовану на відтворення отриманих знань з правознавства, а й їх перспективну (творчу) діяльність, пов’язану з формуванням власних пропозицій по удосконаленню державно-правової системи України. Конкурс учнівських творів-есе з правової тематики проводився у декілька етапів:  1-ий етап – підготовка та подання робіт на конкурс (до 19 березня); 2-ий – перевірка та рецензування творів-есе з правової тематики фахівцями Навчально-наукового Юридичного інституту з урахуванням профілю та спеціалізації кафедр(з 19 березня до 01 квітня); 3-ій етап – узагальнення та оприлюднення результатів конкурсу (02 квітня). Конкурсантам для виконання творчих завдань було запропоновано на вибір 10 найактуальніших тем, пов’язаних з державно-правовими проблемами України та світу.

Варто зазначити, що найбільша творча та головна науково-пошукова увага учнів була спрямована на такі теми, як: міжнародно-правові та вітчизняні шляхи вирішення збройних конфліктів; шляхи удосконалення медичного законодавства України у контексті пандемії «Covid – 19»;  екологічна катастрофа та природні стихійні явища як показник недосконалості екологічного законодавства України. 

З результатами ІІ конкурсу учнівських творів-есе з правової тематики можна ознайомитись за покликанням: https://law.pnu.edu.ua/.