Гуманітарна допомога науковців для науковців

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника висловлює щиру вдячність нашим партнерам та добрим друзям з Університету імені Адама Міцкевича в Познані, Військової технічної академії у Варшаві і Морської військової академії в Ґдині за надання гуманітарної допомоги для Херсонського державного університету та інших науковців, що тимчасово проживають в наших гуртожитках.

Зокрема, ми вдячні ініціаторам цієї акції під назвою «Науковці для науковців»! Це професор Мацей Франц, професор Адам Останек та доктор Маріуш Кардас. Вони неодноразово відвідували Прикарпатський університет в рамках традиційної щорічної конференції «Станиславів та Станиславівщина», до організації якої долучались спільно з Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, починаючи з 2016 р.

З української сторони координатором акції виступив доцент кафедри міжнародних відносин Прикарпатського університету Петро Гаврилишин. Наші колеги у Польщі зібрали для тимчасово переміщених колег-науковців, які проживають в гуртожитках Прикарпатського університету, багато необхідних речей. Зокрема, це набори постільної білизни, побутова хімія, ковдри, засоби гігієни тощо. Цією допомогою можуть скористатися представники, як Херсонського державного університету, що нині працює на базі ПНУ, так і інші науковці, які тимчасово мешкають у наших гуртожитках. В цей непростий для нас час Польща продовжує проявляти справжню солідарність з Україною. Про що ми будемо завжди пам’ятати!