Кольори білого континенту

Сьогодні на кафедрі географії та природознавства факультету природничих наук Прикарпатського національного університету відбулося відкриття фотовиставки відомого українського вченого, полярника, старшого наукового співробітника Державного природничого музею НАН України Сергія Глотова.

Вчений провів 2 полярних сезони на українській антарктичній станції імені Володимира Вернадського. Сергій Глотов не тільки виконував дослідницькі завдання в Антарктиді, але здійснював фотозйомку полярних ландшафтів, місцевих фауни та флори.

Кураторами виставки стали доцент Роман Сливка та магістрантка 1-го курсу спеціальності Середня освіта (Географія) Руслана Гуменюк.

Модератором заходу була доцентка Ірина Закутинська.

На відкриття виставки завітала представницька делегація педагогів та учнів з партнерського ліцецю № 23 імені Романа Гурика на чолі із директором Миколою Василиком. З міста Надвірна прибули учні місцевого ліцею № 3 на чолі із випускницею кафедри вчителькою географії Свтіланою Калиняк.

Під час фотовиставки студенти кафедри Тетяна Зорій та Богдан Макогнюк провели презентацію української антарктичної програми та захопливу екскурсію експозицією.

Учні ліцеїв із цікавістю ознайомилися із освітнім середовищем кафедри географії та природознавства факультету природничих наук. Під час заходу відбувся благодійний збір донатів на потреби ЗСУ.

Виставка триватиме до кінця травня. Запрошуємо всіх охочих!