Виставка творчих робіт студентів та викладачів

Сьогодні у виставковій залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулось відкриття виставки творчих робіт студентів та викладачів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового Інституту мистецтв. Більшу частину експозиції займають твори мистецтва виконані студентами спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Це переважно дипломні роботи з чотирьох основних спеціалізацій, які оволодівають здобувачі освіти в стінах навчального закладу: живопису, іконопису, графіки та скульптури.

«Вони демонструють якісну фахову підготовку випускників спеціальності, їхнє вміння роботи з різними матеріалами, техніками; розуміння традиції та сучасних підходів до вирішення мистецьких завдань», – розповів завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Петро Кузенко.

«Завдяки Інституту мистецтв та вашій кафедрі наш університет набуває унікальної самобутності та різноманітності. Та орда, яка йде зі сходу, немає жодних шансів тільки тому, що є такі, як ви! Тому що ви творити неймовірне, передаєте той код нації, який присутній у ваших роботах. Дякуємо за те, що наш мистецький центр не залишається тільки пустими стінами, а наповнюється змістом, духом і загалом тим, що не можна передати словами. Це потрібно тільки відчути», – зазначив проректор ПНУ Сергій Шарин.

Органічним доповненням до представлених на виставці студентських робіт є твори мистецтва виконані викладачами кафедри – досвідченими митцями, які ведуть практичні фахові дисципліни: заслуженого діяча мистецтв України, професора Богдана Бойчука, заслуженого художника України, доцента Володимира Сандюка, заслуженого діяча мистецтв України, доцента Миколи Якимечка, кандидата мистецтвознавства, доцентки Юлії Попенюк, старших викладачів кафедри – Лариси Сандюк та Володимира Кіндрачука, асистента Ольги Михайлів.

«Тут вирує особлива аура, яку творять творчі особистості. Це місце сили Прикарпатського університету, де постійно генеруються нові ідеї, панує молода, жива енергія. Бажаю всім нам здобути швидку Перемогу, щоб ми мали можливість у мирному часі України розвиватися ще більше та робити міжнародні проєкти!», – підкреслив директор Навчально-наукового Інституту мистецтв Володимир Федорак.

У рамках відкриття виставки відбулася презентація каталогу творчих робіт студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації ПНУ. У Каталозі представлено творчі роботи здобувачів освіти з рисунку, живопису та фахових спеціалізацій, зокрема графіки, малярства, іконопису, скульптури. Ілюстрації творів мистецтва поєднуються із світлинами, що відображають творчий процес студентів, особливості їх праці в аудиторіях інституту та під час практик.