Українсько-британське заняття для студентів-управлінців

В рамках програми COIL (Collaborative Online International Learning) на факультеті управління Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проведене спільне українсько-британське заняття на «Обговорення торговельної інтеграції через призму торгової угоди Україна-ЄС».

Фасилітаторами дискусії стали декан факультету управління Ірина П’ятничук та доцент кафедри економіки Університету Східної Англії Ліліана Хардінг. У ході заняття декан Ірина П’ятничук презентувала свою доповідь на тему: «Євроінтеграція України: стан торговельних відносин між Україною та ЄС». Вона проаналізувала стан інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС в умовах воєнного часу, зміни у географії торгівлі всередині ЄС, а також структурні зміни в торгівлі товарами.

Студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» презентували власні результати дослідження. Струтинський Денис презентував «Стан впровадження ПВЗВТ між Україною та ЄС» та розповів про особливості гармонізації вітчизняного законодавства у цьому питанні, а також окреслив виклики та подальші перспективи розвитку торговельних відносин.

Осадчук Максим присвятив свій виступ «Мобільність робочої сили між Україною та Європою». Він розповів про економічні та соціальні чинники мобільності, а також проаналізував причини та наслідки міграції українців до країн ЄС за останні кілька років.

Також студенти долучались до дискусії щодо обговорення партнерства України із іншими країнами під час воєнного стану.

Такий формат проведення занять з допомогою моделі COIL є інноваційною формою міжнародної співпраці у форматі онлайн і спрямований на забезпечення «віртуальної мобільності» здобувачів, що є особливо актуальним в умовах воєнного стану в Україні. COIL дозволив об’єднати студентів та викладачів Прикарпатського національного університету із колегами з Університету Східної Англії (Велика Британія) під час навчання та обговорення панельних дискусій.