ПНУ співпрацюватиме з Державним архівом Івано-Франківської області

Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зустрівся із в. о. директора Державного архіву Івано-Франківської області Андрієм Сміжаком. У розмові взяли участь декан факультету історії, політології і міжнародних відносин Ігор Гурак, начальник відділу документообігу та діловодства, уповноважена ректора з питань цифровізації Тетяна Корнієнко, доцентка кафедри всесвітньої історії Лілія Щербін та заступник директора Державного архіву Івано-Франківської області Любомир Харук.

Сторони обговорили та підписали меморандум про співпрацю з метою реалізації спільних програм, які тісно пов’язані з напрямком цифровізації усіх процесів архівної справи та діловодства, проведенням навчальних екскурсій та практик для здобувачів вищої освіти, організації та проведення спільних виставок, круглих столів, семінарів, конференцій тощо.

Університет входить до списку установ – джерел формування Національного архівного фонду, які передають документи до Державного архіву Івано-Франківської області на постійне зберігання.