Благодійний концерт «Крок до Перемоги»

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся благодійний мистецький захід «Крок до Перемоги», який організували викладачі та студенти Навчально-наукового інституту мистецтв.

Участь взяли понад 10 творчих колективів. У програмі – вокал, хорове мистецтво та інструментальна музика. 

Метою заходу було зібрати кошти на придбання дронів та тепловізорів для військових із 42-ї окремої механізованої бригади. В результаті спільними зусиллями вдалося зібрати близько 18 тис. гривень.

«В умовах, коли триває російська агресія українці завжди шукають різноманітні способи, щоб допомогти нашим воїнам. Це є дуже важливо для тих, хто на передовій справді потребує неабиякої допомоги, особливо зараз. Дана акція спрямована культурним шляхом зібрати не тільки кошти, але й підтримати моральний дух кожного», – зазначив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

«Це була творча ініціатива Інституту мистецтв ПНУ. Ми хотіли показати солідарність української молоді, українських митців із сьогоденням України. Окрім співчуттям, нам потрібно робити все, щоб допомогти країні. Тому організували такий мистецький проєкт, щоб зібрати кошти для ЗСУ. А ще ми хотіли показати наскільки талановито виконують свої авторські програми наші студенти », – підкреслив директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак.

Завершили дійство піснею «Братику»  з репертуару гурту «Не ждали». Ця пісня уособлює силу єдності, братерства та незламного духу нашого народу. Вона нагадує нам про важливість підтримки один одного в непрості часи та надихає на нові звершення. Виконання цієї композиції стало символічним підсумком  зустрічі, підкресливши значущість спільних зусиль в досягненні нових цілей.