Європейський парламент підтримує професійну підготовку перекладачів

З 13 по 17 травня викладачі кафедри англійської філології Юрій Великорода, Наталія Гонтаренко, Віта Юрчишин і Катерина Кобута перебували з навчальним візитом в Університеті Любляни (Словенія) в рамках проєкту «Розвиток потенціалу для викладання конференц-перекладу в магістратурі в ПНУ – 2023-2024», який фінансується Європейським Парламентом.

Під час навчального візиту викладачі мали можливість відвідати заняття, обговорити навчальні програми та вимоги до іспитів з конференц-перекладу з викладачами Університету Любляни, а також ознайомилися з тим, як Європейський парламент підтримує навчання перекладачів в Університеті Любляни.

Це є важливим етапом реалізації проєкту «Розвиток потенціалу для викладання конференц-перекладу в магістратурі ПНУ – 2023-2024», який на меті сприяти підготовці усних перекладачів, здатних працювати в інституціях ЄС.

Такі проєкти є актуальними для України на її шляху до Європейського Союзу, оскільки зростає потреба у висококваліфікованих усних перекладачах. Інтеграція у європейський освітній простір і відповідність стандартам ЄС у сфері конференц-перекладу стануть додатковим кроком в забезпеченні якості освіти в Україні та підвищенні конкурентоспроможності українських фахівців на міжнародному ринку праці.

Навчальний візит до Університету Любляни відбувся за фінансової підтримки Європейського парламенту.