Прощання з нашим випускником, мужнім воїном Павлом Фученком

У суботу, 18 травня, у місті Тисмениця попрощалися із мужнім воїном, випускником Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника (спеціальність – музична педагогіка і виховання) Павлом Фученком, який віддав життя у боротьбі за Україну.

Напередодні “живим ланцюгом” люди навколішки зустрічали Героя. Вшанувати вірного сина України прийшли рідні, близькі, керівництво Тисменицької громади, духовенство, військовослужбовці, учні, освітяни та громадськість.

Фученко Павло Васильович народився 16.11.1981 року у місті Тисмениця. Навчався у Тисменицькій школі, а також у Тисменицькій дитячій школі мистецтв ім. Йова Княгиницького. У 2000 році з відзнакою закінчив Івано- Франківське музичне училище ім. Дениса Січинського, у 2003 році закінчив Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника (спеціальність – музична педагогіка і виховання).

У червні 2022 року пішов захищати нашу державу. Був військовослужбовцем 3-ї окремої штурмової бригади (в/ч А4638). Брав участь у боях під Авдіївкою та Бахмутом.

За наказом Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного від 07.08.2023р. відзначений Почесним нагрудним знаком “Золотий Хрест”.

Героїчно загинув 12.05.2024 поблизу населеного пункту Новоєгорівка Сватівського району Луганської області. У Героя залишилися батьки та п’ятеро рідних братів.

У щирій молитві та скорботі схиляємо голови перед нашим Захисником, який віддав життя у боротьбі за територіальну цілісність України. Слава Україні! Героям Слава!