Моніторинг об’єктів навколишнього середовища в контексті Європейської інтеграції

З 17 по 19 травня у межах реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу Еразмус+ «Моніторинг об’єктів навколишнього середовища в контексті Європейської інтеграції» 101127251 — MEOEU — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH (Грантова Угода № 101127251 — MEOEU) командою проєкту, науковцями кафедри хімії – Софією Федорченко, Ігорем Микитиним, Сергієм Куртою та Ольгою Хацевич були проведені вебінари для освітян.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з системою моніторингу довкілля в України та наближенням принципів і методик до вимог ЄС. Більше як півсотні слухачів вебінарів мали нагоду почути корисну інформацію про стан довкілля (повітря, води, ґрунту) в Україні, ознайомитися із сучасними способами спостереження за об’єктами довкілля та методами аналізу.

Спікери підняли дуже актуальні питання нашого сьогодення щодо стану повітря, води та ґрунтів під час бойових дій і зміни в навколишньому середовищі під час війни.

Найважливіше, що хотіли донести організатори заходу учасникам – вже зараз науковці, громадськість та влада мають розробляти методики, програми, плани для вирішення складних екологічних питань в Україні, враховуючи світовий досвід та європейські принципи.