Студент Святослав Макогін — лауреат всеукраїнського конкурсу «Я – журналіст!»

Дипломом лауреата XIV всеукраїнського конкурсу «Я – журналіст!» нагороджений студент III курсу кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Святослав Макогін за авторське есе «Моя історія» та інтерв’ю з журналістом Остапом Дроздовим. Лауреаткою конкурсу стала також підготовлена доценткою кафедри журналістики ПНУ Русланою Савчук учениця 10 класу ліцею №15 Івано-Франківської міської ради, вихованка секції «Журналістика» Малої академії наук учнівської молоді Галина Шевчук.

Вручення відбулося 20 травня в Івано-Франківському Центрі журналістської солідарності, який діє при обласній організації НСЖУ.

Під час урочистостей Подяками НСЖУ було відзначено викладачів кафедри журналістики факультету філології — професорку Ганну Марчук, доцентку, керівника робіт Святослава Макогона — Галину Пристай та доцентку Руслану Савчук, що підготувала ученицю Галину Шевчук.

Крім того, спеціальною відзнакою нагороджено доцентку кафедри журналістики факультету філології ПНУ Галину Пристай за підготовку художньо-публіцистичного видання «Поміж текстом: журналісти для журналістів». Вона є керівницею та упорядницею студентського видавничого проєкту кафедри журналістики «Поміж текстом: журналісти для журналістів». З 2019 року світ побачили вже шість випусків книжок!

З вітальним словом до присутніх звернулася заслужена журналістка України, секретар НСЖУ, координаторка Івано-Франківського Центру журналістської солідарності Вікторія Плахта, яка постійно заохочує студентів до участі в різноманітних конкурсах. Після чого нагороди лауреатам вручив секретар НСЖУ, керівник конкурсу «Я – журналіст!», засновник Школи універсального журналіста Віталій Голубєв.

Доцентка кафедри журналістики ПНУ Галина Пристай подякувала за нагороди і зазначила: «Ми зі студентами вдячні оргкомітету, зокрема, керівнику конкурсу Віталію Голубєву за шану до нашої праці. Це мотивує і надихає разом зі студентами й надалі продовжувати створювати нові проєкти, творчі журналістські роботи та фіксувати нашу історію». Доцентка кафедри Руслана Савчук, яка готувала лауреатів конкурсу – учнів шкіл та МАН України, у свою чергу підкреслила: «Конкурс «Я – журналіст» дав можливість учням не лише розкрити свій творчий потенціал у сфері письмової та візуальної комунікації, але й проявити журналістські навички та здібності, підтримувати віру у власні сили та досягнення».

Підсумовуючи зустріч, керівник конкурсу вручив Подяку професорці кафедри Ганні Марчук та висловив їй окремі слова вдячності за постійне сприяння викладачам і студентам до участі у проєктах та конкурсах.

«Я щиро дякую організаторам конкурсу, які працюють задля того, щоб наша молодь розвивалася задля України. Бажаю всім нових здобутків та скорішої Перемоги!», – у відповідь наголосила професорка кафедри Ганна Марчук.

На завершення урочистостей майбутні журналісти та викладачі подякували Віталію Голубєву за приїзд, нагороди та сувеніри, а також обговорили питання подальшої співпраці.

Нагадаємо, конкурс учнівських творчих робіт “Я – журналіст!” проводиться з 2009 року. З 2016 року він став Всеукраїнським, а з цього року у ньому можуть брати участь і студенти-журналісти.

Метою проведення конкурсу творчих робіт “Я — журналіст!” є виявлення та стимулювання творчо обдарованої учнівської та студентської молоді, схильної до журналістської діяльності, сприяння її профорієнтації, стимулювання до прояву активної життєвої позиції, підтримка педагогів, які працюють із такими учнями.