АГЕНТИ ЗМІН ПНУ взяли участь у міжнародній конференції щодо розвитку сільських територій

Фахівчині Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцентки кафедри фінансів економічного факультету Тетяна Мигович і Тетяна Солоджук та доцентка кафедри клінічної та реабілітаційної психології факультету психології Мирослава Кулеша-Любінець взяли участь у міжнародній конференції «На шляху до ЄС – розвиток сільських територій».

У Львові вони обговорювали процеси відновлення і відбудови сільських територій в Україні. Організаторами конференції виступили Представництво Польської академії наук у Києві, Інститут розвитку села і сільського господарства Польської академії наук, Український католицький університет.

Беручи до уваги вагомість процесів децентралізації та європейської інтеграції в Україні, під час конференції йшлося про стратегії ЄС і польський досвід у цьому контексті. Мова йшла про багатовекторний розвиток сільських територій, необхідність збереження культурної спадщини та водночас впровадження інноваційних підходів, необхідність забезпечення продовольчої безпеки та належної якості життя, соціальну відповідальність бізнесу та інструменти підтримки підприємств у регіонах.

У виступах брали участь запрошені експерти з Інституту розвитку села і сільського господарства Польської академії наук (IRWiR PAN), Банку Державного Господарства Польщі (Bank Gospodarstwa Krajowego), Українського католицького університету (УКУ), ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України», Національної академії аграрних наук України (НААН України), а також представників польських та українських органів влади.

Учасниці мали чудову нагоду поспілкуватися з Матеушем Бяласом, директором Представництва Польської академії наук у Києві та Монікою Станни, професоркою і директоркою Інституту розвитку села і сільського господарства Польської академії наук (IRWiR PAN) та іншими експертами.