Вишиті сталлю: знаходимо ресурси для захисту рідної землі

Біологічне різноманіття є однією з ключових категорій у природоохоронній справі. Його збереження — це передумова сталого еколого-збалансованого розвитку територій та громад. Нині однією з ключових загроз біологічному різноманіттю України є російська військова агресія, адже наші цінні природні екосистеми опинилися в епіцентрі екологічного тероризму.

Символічно, що саме у День біологічного різноманіття за ініціативи кафедри біології та екології факультету природничих наук, відбулася зустріч ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди з відомим франківським громадським діячем і волонтером Станіславом Ковановським. Він з перших днів війни організовує багатомільйонні збори і самостійно доставляє все необхідне нашим захисникам на передові позиції.

Під час зустрічі було обговорено перспективи і напрями подальшої роботи над спільними проєктами, зокрема, над анонсованим кафедрою біології та екології благодійним заходом «Код нації: екологічне підгрунтя (вишиті сталлю)». Така кооперація відкриває нові можливості і ресурси для захисту рідної землі і кожного життя на ній, як найвищої цінності.

Разом до перемоги!