ПНУ — в альянсі космічних університетів

Впродовж 20-24 травня студенти фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету Ірина Угорчук, Соломія Ботюк, Юлія Петренко і Дарія Хома, факультету математики та інформатики Оксана Косар, Вікторія Бабала і Ганна Яремій, а також факультету природничих наук Марта Гасюк взяли участь в низці заходів та подій у рамках Тижня космосу в Кракові.

Наші студенти працювали та навчалися на об’єднаних проблематикою дистанційного зондування Землі воркшопах (тематики – методи отримання інформації, формування зображень, їх попередня обробка та класифікація, глибока обробка даних, аналіз та інтерпретації результатів, особливості застосування сучасних технологій аерокосмічних спостережень, практичні аспекти пов’язаних з реальними проблемами в області автоматизованого збору та аналізу даних зображень).

23-24 травня всі учасники команди PNU-Universeh та професорка кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Володимира Бойчук зробили наукові доповіді на VII конференції з космічних ресурсів (VIIth SPACE RESOURCES CONFERENCE TOWARDS ARTEMIS GENERATION), яка відбулася в Університеті науки та технологій AGH (Краків, Польща).

Виступи наших студентів та викладачів відбувалися на сесіях конференції, де доповідачами були такі відомі вчені у галузі космічних технологій як Larry Martinez (Каліфорнійський університет, США), Masafumi Muratani (Цукубський університет, Японія), Kazuya Yoshida (Університет Тохоку, Японія), Nicolas Peter (Міжнародний космічний університет, Франція).

VIIth SPACE RESOURCES CONFERENCE – TOWARDS ARTEMIS GENERATION є визнаною платформою обговорення можливостей використання найсучасніших технологій з метою подолання сучасних викликів, які постають сьогодні перед людством – в першу чергу це питання глобальної безпеки та захисту природного середовища Землі.

Глобальною метою конференції є об’єднання зусиль провідних міжнародних наукових та академічних центрів для розвитку та синергії ідей і практик під загальним гаслом «Космос для Землі та людства».

Щиро дякуємо голові організаційного комітету конференції та співкоординатору проекту Universeh професору Тадеушу Улю, а також Національному агентству академічних обмінів Польщі (NAWA) за співпрацю та підтримку.