Наш студент – лауреат І ступеня в ХІ Міжнародному полікультурному фестивалі-конкурсі

15-16 травня 2024 року на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі проводився ХІ Міжнародний полікультурний фестиваль-конкурс «Переяславський дивограй».

У номінації «Академічний вокал», за високий художній рівень виконавської майстерності, диплом лауреата І ступеня здобув студент кафедри виконавського мистецтва освітня програма «Сольний спів» Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Андрій Озарко. 

Оргкомітет конкурсу нагородив почесними подяками за високу професійну майстерність викладача лауреата – професора кафедри виконавського мистецтва, народного артиста України Володимира Піруса та провідного концертмейстера кафедри, заслуженого діяча мистецтв України Владислава Піруса.

«Міжнародний полікультурний фестиваль-конкурс «Переяславський дивограй», започаткований у 2013 р. як творча відповідь на культурний запит сучасної молоді в сфері музичного мистецтва, – говорить співголова журі, художній керівник-директор фестивалю-конкурсу, доктор мистецтвознавства Тетяна Мартинюк, – Його метою є популяризація вокального та інструментального мистецтва в молодіжному середовищі, пошук та підтримка молодих талантів, естетичне залучення творчої молоді до світових та національних цінностей».

«Глибоко переконаний в тому, що цей культурно-мистецький форум буде сприяти відкриттю нових обдарувань, збагаченню художніх і освітніх традицій, розвитку національної та міжнародної науково-творчої співпраці вузу-організатора фестивалю з навчальними закладами різних рівнів» – зазначив голова оргкомітету, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур.