Доценти кафедри англійської філології взяли участь у конференції TESOL-Ukraine Convention

24-26 травня доценти кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольга Білик, Ірина Білянська, Ірина Малишівська, Тетяна Марчук та Наталя Пилячик взяли участь у щорічній конференції для викладачів англійської мови TESOL-Ukraine Convention 2024 “Compassionate ELT: Voices of Resilience and Diversity in a Time of War”, яка проходила у Львові.

Захід розпочався вітальним словом аташе з питань навчання англійської мови при Посольстві США Джен МакАртур (Jen MacArthur) та презентацією нових освітніх проєктів, які реалізуються за підтримки Regional English Language Office (RELO).

Кульмінацією першого дня роботи стала лекція на тему «Educator Self Awareness: Restoring Safety in Ourselves» від Шеррі МакКей (Sherry MacKey), головної спікерки з Каліфорнійського державного університету. Лекторка запропонувала серію практик, які сприяють рефлексії та відновленню викладача в стресових умовах війни.

Протягом другого дня роботи конференції доценти кафедри англійської філології відвідали численні майстер-класи, заглибилися в актуальні проблеми та новітні методики навчання англійської мови.

Обговорили питання емоційного інтелекту та емоційного вигорання, соціоемоційного навчання та підвищення стійкості.

Доценти кафедри англійської філології також відвідали презентації проєктів, які TESOL-Україна організувала та підтримала протягом минулого року: серія професійного розвитку, курс Launching Your Canvas, основи викладання англійської мови професійного спрямування, CLIL, а також обговорили партнерство з афілійованими організаціями TESOL.

“Ми вважаємо, що такі зустрічі допомагають викладачам англійської мови не тільки у академічному зростанні, але й особистому розвитку, оскільки пропонують чудову можливість зустрітися, обмінятися думками та цінним досвідом, а також окреслити вектори співпраці на наступний навчальний рік” – наголосила президент TESOL-Україна Лєна Іллєнко.