Відкриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу стартапів «MaterialTech StartUp»

27 травня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося відкриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу стартапів «MaterialTech StartUp». Організаторами є Національний Центр «Мала академія наук України» спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України.

В конкурсі бере участь 31 команда практично з усіх областей України.

На відкритті виступили перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віктор Кімакович, заступниця директора Національного Центру «Мала академія наук України» Тетяна Пещеріна, директор Івано-Франківського обласного відділення МАН України Надія Дерев’янко, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Ігор Чудик, проректор Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Бульбук, викладачі, студенти та учні шкіл України.

Проведення конкурсу MaterialTech StartUp в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника забезпечується кафедрою матеріалознавства і новітніх технологій, професори якої Володимир Коцюбинський, Іван Яремій та Володимира Бойчук формують журі конкурсу.

Головою журі є легендарний вчений-матеріалознавець, академік НАН України, багатолітній декан інженерно-фізичного факультету Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Петро Лобода.

«Доброго дня шановні учні! Для вас цей конкурс – це унікальна можливість спробувати себе у наукових дослідженнях та підприємництві. Дякую керівництву МАН за таку ініціативу, бо це те, що нам сьогодні дуже потрібно. Такі конкурси дають можливість учням та студентам реалізувати свої розробки, створити стартап, який буде працювати на майбутнє. Наукова діяльність повинна бути спрямована на інноваційний процес, нові технологічні рішення для розвитку України», – зазначила у вітальному слові Валентина Якубів.

«Вітаю усіх учасників! Дякую Прикарпатському університету за гостинність та за те, що допомагаєте нам проводити даний захід. Цими днями ви матимете можливість не тільки презентувати свої ідеї, а й зустрінете друзів та однодумців. Ми з колегами зможемо вам дати свої рекомендації, поділитися власним досвідом та розповісти про сучасні наукові напрями, які є сьогодні у світі. Бажаю вам провести гарно час на Івано-Франківщині та познайомитися ближче з ПНУ! Успіхів та реалізацій усіх задумів», – підкреслила заступниця директора Національного Центру «Мала академія наук України» Тетяна Пещеріна.

Конкурс відбуватиметься в Прикарпатському національному університеті впродовж 27-29 травня 2024 року.

MaterialTech StartUp – чудова можливість презентувати на всеукраїнському рівні матеріалознавчий напрямок науково-навчальної роботи фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.