Відбулась конференція «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку»

Днями відбулася Наукова конференція для студентів та молодих дослідників, котру вже сьомий рік поспіль організовують Національний банк України разом із Київською школою економіки.

Як зазначив Голова НБУ Андрій Пишний, за час проведення наукового конкурсу на розгляд організаторів загалом надійшли 144 дослідницьких проєкти. Цьогоріч обрано 8 найкращих робіт для презентації на підсумковій конференції. Серед авторів – студенти та аспіранти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету “Києво-Могилянська академія”, Київської школи економіки, Національного університету “Острозька академія”.

Відрадно зазначити, що 2 з 8 фіналістів конкурсу представляли Прикарпатський національний університет. Це аспірант третього року навчання Віталій Крамар (спеціальність 051 Економіка) та студент четвертого року навчання Богдан Чепига (спеціальність 051 Економіка).

Студенти представили свої роботи за темами відповідно «Evolution of the Anchoring of Firms’ Inflation Expectations in Ukraine: Evidence from the TVP-VAR-SV Approach» та «Моделювання впливу волатильності РЕОК на індикатори економічної активності». Роботи виконані під науковим керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька.

Також за підсумками проведеного наукового заходу організатори відібрали 3 найкращі роботи, котрі рекомендовано для представлення на VIII дослідницькій конференції Національних банків України та Польщі на тему «Маневруючи у мінливому ландшафті: центральні банки в умовах нової реальності». Тому, з приємністю повідомляємо, що аспірант третього року навчання спеціальності 051 Економіка Віталій Крамар разом з двома представниками Києво-Могилянської академії вибороли право презентувати результати своєї науково-дослідної роботи на даній науковій конференції.

У межах конференції представники центральних банків, академічної спільноти, міжнародних фінансових установ та відомих дослідницьких центрів обговорюватимуть особливості діяльності центральних банків у часи великих шоків та глобальної невизначеності.