Професор Іван Монолатій – лауреат Премії імені Леся Танюка

28 травня у Національному Центрі театрального мистецтва ім. Леся Курбаса в Києві відбулося нагородження лауреатів Премії імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті”. Одним із лауреатів став професор кафедри політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Монолатій за багаторічну освітню, дослідницьку та популяризаторську діяльність, особливу увагу до функціонування козацького міфу на тлі суперечливої історії міжвоєнного часу, вивчення українства як глобальної нації. Також за книжку “Макогін псевдо Розумовський. Уявлена українська людина”.

Премія імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” заснована 2018 року Громадською організацією “Всеукраїнська правозахисна організація “Меморіал” імені Василя Стуса”, Національним центром театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, видавництвом “Дух і Літера”.

Вона присуджується щороку авторам (літераторам, митцям, режисерам, громадським діячам, дослідникам, історикам, науковцям), незалежно від місця проживання, за особливий внесок в українську культуру та історію та за стійкість громадянської позиції. Лауреат Премії імені Леся Танюка отримає: відзнаку – символ нагороди; тритомник Леся Танюка (обрані твори) та книжкову нагороду від видавництва “Дух і Літера”.