Благодійний вебінар «Перша психологічна допомога та самодопомога у час війни»

30 травня в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника у змішаному форматі відбувся благодійний вебінар, організований в рамках акції факультету психології «Добро на кермо».

Основною метою було зібрати частину коштів на пікап для 50 полку НГУ ім. Семена Височана.

155 учасників – студенти, викладачі, громадські діячі зібрали 20 тисяч гривень, зробивши свій внесок у нашу спільну безпеку та майбутнє.

З вітальним словом виступила перша проректорка ПНУ Валентина Якубів та наголосила на необхідності допомоги військовим для збереження їхнього життя і наближення нашої Перемоги.

Декан факультету психології Лариса Заграй актуалізувала проблему збереження психічного здоров’я, наголосила на тому, що вміння надавати першу психологічну допомогу є важливим для кожного українця на рівні із вмінням надавати першу домедичну допомогу.

Організатори вебінару – викладачі кафедри клінічної та реабілітаційної психології, члени ГО «Центр супервізії та професійного розвитку психолога» висвітлили актуальні питання сьогодення.

Лілія Крикун розповіла про першу психологічну допомогу, особливості діагностики стану потерпілих та техніки надання допомоги та самодопомоги задля швидкого реагування у критичних ситуаціях, зниження рівня стресу та попередження розвитку серйозніших психологічних проблем.

Вероніка Шкрабʼюк надала всім присутнім ресурсні техніки самовідновлення на кожен день, які допомагають керувати стресом, підвищувати самосвідомість та зберігати енергію, сприяючи загальному благополуччю, підтримці фізичного та психічного здоров’я, підвищення ефективності, запобігання вигоранню та покращення якості життя.

Мирослава Гасюк розкрила питання стосунків, як основного ресурсу у кризові часи для забезпечення емоційної підтримки, підвищення психологічної стійкості з метою поповнення ресурсів і збереження психічного здоров’я, легшого подолання труднощів, підвищення мотивації, збереження надії на краще майбутнє.

Також багато учасників скористались можливістю за донат отримати індивідуальну консультацію психологів-практиків факультету психології, а саме: Мирослави Гасюк, Вероніки Шкраб’юк, Лілії Крикун, Любомири Пілецької, Галини Федоришин, Оксани Чуйко, Оксани Федик.

Всі зареєстровані учасники благодійного вебінару отримали сертифікати ГО «Центр супервізії та професійного розвитку психолога», факультету психології про підвищення кваліфікації.