Зустріч освітян та профорієнтаційна діяльність в Бурштинському ліцеї

30 травня на базі Бурштинського ліцею імені Ольги Басараб відбулося засідання профспілкового комітету працівників Прикарпатського національного університету на чолі із завідувачем кафедри політології, головою Первинної профспілкової організації, головою профспілкового комітету Василем Климончуком. Також участь взяли голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряна Король, депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Іваськів, представники ДТЕК.

Засідання було поєднано з профорієнтаційною діяльністю. Голови профбюро ознайомили майбутніх абітурієнтів з освітніми програмами своїх факультетів/інститутів, розповіли про спеціальності, які можна опанувати навчаючись в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

В рамках зустрічі відбулося нагородження профспілкових активістів грамотами Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України за багаторічну плідну працю та громадську активність. Голова обласної організації профспілки Зоряна Король вручила грамоти голові профбюро Івано-Франківського фахового коледжу Богдану Максимцю, голові профбюро економічного факультету Ользі Ємець і голові профбюро факультету історії, політології і міжнародних відносин Лілії Щербін.

Згідно плану роботи профорганізації заслухали звіт про роботу профбюро факультету історії, політології і міжнародних відносин голови Лілії Щербін. У своєму виступі вона акцентувала увагу на захисті соціально-економічних прав працівників факультету, участі у підтримці Збройних Сил України, волонтерстві та продовженні практики організації і проведення виїзних засідань і семінарів.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Іваськів підкреслив значення ролі університету в соціально-економічному розвитку регіону, звернув увагу на важливості залучення наукового потенціалу навчального закладу для розробки спільних проєктів.

Також присутні мали змогу відвідати історичні місця Галицького краю, зокрема, пам’ятки архітектури: санктуарій Матері Божої в Більшівцях, церкву Різдва Христового у Галичі, Галичину могилу й Церкву Успіння Богородиці у Крилосі.