Студенти-природничники завершили онлайн-курси за проєктом DAAD

Завершився весняний цикл онлайн-курсів для студентів біологічних спеціальностей, який організовувався спільно кафедрою біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету та Тюбінгенським університетом (Німеччина) в рамках проєкту, профінансованого Німецькою службою академічних обмінів (DAAD). За програмою «Україна цифрова: забезпечення академічного спіху у період кризи (2024).

Ініціаторами проєкту виступили Володимир Лущак – професор кафедри біохімії та біотехнології ПНУ та Ольга Гаращук з Інституту Фізіології Університету міста Тюбінген (Німеччина).

У весняному циклі студенти мали можливість прослухати курси, які доповнюють навчальні програми, а саме: Інтегрований курс «Науки про життя» (біохімія, біофізика, молекулярна біологія, біоенергетика та фізіологія), Молекулярна та клітинна нейрофізіологія та Біоінформатика.

До викладання, окрім співробітників кафедри біохімії та біотехнології нашого університету, було залучено викладачів Львівського національного університету ім. Франка, Дніпровського національного університету ім. Гончара, Київського академічного університету, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, співробітників лабораторії ТОВ «Експлоджен» (Львів) та закордонних університетів.

Курси прослухали понад 200 студентів із понад 30 українських університетів. Зокрема, студенти кафедри біохімії та біотехнології: Надія Семків, Вікторія Николишин, Вікторія Задарко, Христина Федів та Дмитро Шебунчак. Студенти кафедри біології та екології: Христина Човган, Тетяна Кухарська, Анастасія Тернінчук, Андрій Лінкевич, Владислав Огерук та Уляна Пайш.

Цей проєкт не лише дозволяє студентам поглибити свої знання, але й надає можливість обміну досвідом та спілкування з однолітками та викладачами з інших університетів. Такі контакти допоможуть майбутнього розвитку та професійному зростанню.

Дякуємо Німецькій службі академічних обмінів (DAAD) та Федеральному Міністерству освіти та науки Німеччини (BMBF) за стипендії в розмірі від 200 до 400 євро надані слухачам, які через війну потребують фінансової підтримки.

У 2022 та 2023 роках Німецька служба академічних обмінів також підтримувала викладання онлайн-курсів для українських студентів-біологів. Всього за ці роки курси прослухало більше 600 студентів та отримали більше 300 стипендій.

Запрошуємо студентів реєструватись на наступні онлайн-курси, які викладатимуться впродовж липня-листопада 2024 року!