Ліцеїсти знайомляться з навчальними та експериментальними аудиторіями ПНУ

6 червня для учнів 9-11 класів Великобичківської ТГ Рахівського району Закарпатської області було проведено ознайомлюючу екскурсію навчальними аудиторіями, спеціалізованими кабінетами та експериментальними лабораторіями Прикарпатського національного університету.

В рамках зустрічі учні ознайомились з цьогорічними правилами вступу до закладів вищої освіти; взяли участь у захоплюючих експериментальних майстер-класах від викладачів та студентів природничого та фізико-технічного факультетів.

Під наставництвом працівників навчально- наукового юридичного інституту побували в залі судового засідання, де відбуваються практичні заняття для  студентів-юристів та моделювання судових засідань. Також відвідали криміналістичний центр, де ознайомились із загально-теоретичними засадами криміналістики, видами та особливостями криміналістичної експертизи, зокрема, найбільш поширеного виду – дактилоскопічної, яка досліджує відбитки пальців рук і побачили як можна виявити ці сліди, а родзинкою заходу стала екскурсія цікавими локаціями нашого міста. 

«Відрадно, що перед початком вступної кампанії наші абітурієнти визначаються із вибором майбутньої професії саме в такий спосіб, адже побачити на власні очі університет та оцінити його можливості повинен кожен вступник. І сьогодні ми зустрічали учнів, які цікавляться природничими та юридичними  науками. Такі профорієнтаційні заходи в нашому  університеті допомагають майбутнім вступникам краще зрозуміти свої інтереси та здібності, визначити для себе найбільш цікаві професійні напрями, а також підготуватися до успішного вступу до вишу. Це сприяє формуванню впевненості у своєму професійному виборі та побудові майбутньої успішної кар’єри», – підкреслив відповідальний секретар приймальної комісії Іван Плець.