Вітаємо з 10-річчям кафедру управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту!

6 червня на кафедрі управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулось святкування з нагоди 10-річчя кафедри.

Привітати завітали керівництво університету, інституту, почесні гості і викладачі кафедри. Демонстрацією досягнень студентів у галузі соціокультурної діяльності та шоу-бізнесу стала концертна програма. Також було проведено благодійний збір для воїнів ЗСУ, усі бажаючі могли зробити свій донат у скриньку на вході.

«Івент менеджмент – це те без чого сьогодні не може бути повноцінною організація інституції в Україні і світі. Тому перед усім я хочу подякувати всім за той величезний вклад, який ви зробили, який ви робите щодня для виховання, навчання найкращих студентів. Дякую за те, що завдяки вашим випускникам ми маємо добрий імідж у нашому регіоні. Бажаю багато публікацій з високими індексами цитування, великих професійних успіхів, а найважливіше зберегти позитивний психологічний клімат на кафедрі, який дозволить всім нам в Інституті мистецтв почуватися щасливими людьми, які хочуть творити», – зазначила перша проректорка ПНУ Валентина Якубів.

За словами завідувача кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту, кандидата наук з державного укравління, доцента Василя Шикеринця, червень для відділення є символічним, адже 10 років тому за наказом ректора Прикарпатського національного університету було створено цю освітню програму, рік тому у стінах Інституту мистецтв Вчена рада порушила клопотання перед ректоратом ПНУ про внутрішнє переміщення кафедри у структурний підрозділ Навчально-наукового інституту мистецтв, а у червні 2018 ми року пройшли первинну акредитацію.

Згадав часи заснування кафедри й декан факультету туризму професор Володимир Великочий: «Насправді, друзі, було багато скепсису, коли започатковувалась кафедра і спеціальність, зокрема говорили: «Для чого це?», «Кого ви будете там готувати? Завклубів?». 10 років роботи показують, що започаткування такої спеціальності виявилось правильним, оскільки ці працівники культури, які є менеджерами, через організацію подій намагаються зберегти і проілюструвати всю повноту, велич, багатство нашої культури. Це є особливо необхідними сьогодні, особливо в час, коли весь український народ, вся нація ведуть шалену боротьбу за власне виживання».

З нагоди ювілею колег привітав директор Навчально-наукового інституту мистецтв Володимир Федорак і вручив відзнаки за багаторічну сумлінну працю в університеті, високий рівень професіоналізму та внесок у розвиток освіти і культури на теренах Івано-Франківщини.

Ювілейні грамоти отримали доценти кафедри Олена Дутчак і Тарас Маланюк, заслужена артистка України, професорка Олександра Качмар та заслужена артистка України Ірина Жеребецька.

Без уваги не залишились і студенти кафедри: грамоти за активну участь у студентському житті, успіхи в навчанні та організацію творчих заходів отримали від дирекції Вероніка Дергун, Вікторія Заткальницька, Ірина Литвиненко, Романа Червінська, Юлія Нащочин, Іван Воробець та Ігор Гаврилюк.

На святкування завітав і представник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління професор Дмитро Дзвінчук з подарунком для завідувача кафедри — підбіркою наукової літератури та сирним коником, із побажанням «завжди бути на коні». До речі, цей символ нещодавно внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України.

До привітань доєдналися колективи Калуського коледжу культури і мистецтв, представники Івано-Франківської обласної філармонії імені Ірини Маланюк.

Творчі привітання підготували студенти та викладачі кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту, зокрема вокальний дует студентки 3 курсу Вікторії Заткальницької та заслуженої артистки України Ірини Жеребецької, фортепіанний дует «Попурі на теми пісень українських композиторів» у виконанні заслужених артисток України Ірини Жеребецької та Олександри Качмар додали ліричного настрою, авторське прочитання ліричного вірша доцентки кафедри Олени Дутчак.

Викладачі Василь Шикеринець та Олександра Качмар підготували пристрасне танго – хореографічна постановка студентки 2 курсу Ілони Костик.

Також були представлені імпровізовані номери від студента 2 курсу Миколи Тимківа, який демонстрував мистецтво барбера та Ігоря Гаврилюка з костюмованою театральною постановкою.

Фінальним, заключним акордом святкування був виступ відомого на Прикарпатті вокального тріо «Гуцулочки Карпат» у складі заслужених артисток України Наталії Шотурми, Юліани Король та Олександри Качмар. У їхньому виконанні прозвучав віночок українських пісень.