Наша студентка – переможниця стипендіальної програми «Завтра.UA»

Переможницею вісімнадцятого конкурсу 2023/2024 стипендіальної програми «Завтра.UA» стала Марія Базів – студентка 2 курсу ОР Магістр факультету іноземних мов, спеціальності 035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська.

Тема конкурсної наукової роботи – «Метафорична об’єктивація бінарної пари концептів OBLIVION-MEMORY (на матеріалі роману Джона Ґріна “The fault in our stars”)».

Науковий керівник – кандидат філологічних наук, доцент, заступник декана факультету іноземних мов Наталія Іванотчак.

Варто відзначити, що Марія Базів показала чудовий результат і в загальному рейтингу посіла 7 місце серед 54 цьогорічних переможців конкурсу!

У зв’язку з російською агресією та спробами фальсифікації історичної пам’яті, осмислення концептів ПАМ’ЯТЬ та ЗАБУТТЯ набуває важливого суспільного значення. Аналіз виявлених у творі метафор допомагає глибше зрозуміти процес увічнення пам’яті людини у свідомості суспільства та осмислити способи збереження пам’яті про героїв, що віддали життя за майбутнє нашої держави.

У роботі особливу увагу приділено образам пам’яті як сліду чи відбитку, залишеного людьми. Використання інструментарію теорії концептуальної інтеграції дозволило проаналізувати, як концептуальні зв’язки з різних сценаріїв поєднуються у свідомості людини, формуючи метафори MEMORY IS A SIGN/MARK/SCAR, CONSCIOUSNESS IS A SHIP, OBLIVION IS A SEA.

До участі у конкурсі – 2023/24 стипендіальної програми «Завтра.UA» було зареєстровано 341 пакет документів студентів з 91 українського ЗВО, серед яких допущено до оцінювання у 1-му турі 329 конкурсантів.

За результатами оцінювання 1-го туру до 2-го туру допущено 329 конкурсантів. Після проведення оцінювання у 2-му турі до 3-го туру допущено 300 конкурсантів.

За результатами трьох турів переможцями конкурсу стали 54 студенти, які представляють 34 заклади вищої освіти України.

Радіємо, що цьогоріч завдяки цілеспрямованій і креативній роботі Марії Базів серед переможців вкотре Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та, зокрема, факультет іноземних мов, що вже 4 рік поспіль готує переможців стипендіальної програми «Завтра.UA»!

Дякуємо професорсько-викладацькому складу факультету за чудове наукове керівництво, пишаємось нашою талановитою випускницею та бажаємо нових наукових звершень!