Ентомологічна школа у «Синьогорі»

14 – 16 червня 2024 року на базі кафедри біології та екології та національного природного парку “Синьогора” проходитиме ентомологічна школа. Це традиційне щорічне зібрання ентомологів західного регіону України, започатковане Державним природознавчим музеєм НАНУі Львівським відділенням Українського ентомологічного товариства у 2007-му році.

Початково ентомологічна школа проходила на базі природного заповідника “Розточчя”, проте із 2011-го року перейшла у “мандруючу” форму й щороку проводиться в іншому місці, головно на базі національних парків і природних заповідників, рідше – університетів.

У роботі ентомологічної школи заплановано два теоретичні семінари із представленням результатів найсвіжіших ентомологічних досліджень у регіоні і за його межами, а також два тренінги з баркодингу і польових методів досліджень.

Спеціальним спікером і коучером ентомологічної школи є доцент Харківського національного університету ім. В. Каразіна Олександр Зіненко із тренінгом “Недеструктивні методи екстракції ДНК і ДНК баркодинг безхребетних в польових умовах”, який представить передові молекулярні методи дослідження біорізноманіття і їх перспективність у ентомології. 

Загалом про участь у роботі ентомологічної школи зявило понад 30 ентомологів із Бродів, Білої Церкви, Великого Березного, Гримайлова, Івано-Франківська, Києва, Кременця, Львова, Одеси, Тернополя, Ужгорода, Умані, Харкова.