Презентація монографії Володимира Великочого «Покуття: ескізи з пограниччя»

В проєктно-освітньому центрі «Агенти змін» відбулася презентація чергової монографії доктора історичних наук, професора декана факультету туризму Володимира Великочого «Покуття: ескізи з пограниччя».

На презентації була присутня перший проректор університету Валентина Якубів, провідні вчені Прикарпатського університету з історичного, філологічного, педагогічного і багатьох інших факультетів, об’єктом і предметом студіювань яких є як Покуття, так і події, факти і явища, які мають місце у цьому краї.

Перша монографія була написана у 2020-му і складалася з 8 розділів.

Друге видання містить 15 розділів. Книга цікава тим, що в ній широкими мазками, як у справжньому ескізі, зображено історію Покуття від найдавніших часів і до сьогодення. При цьому тематика висвітлення проблем розвитку краю різна. Від археології, історії, політики, етнографії – до культурологічно-філософських питань і проблем біографістики, просопографії. Такою є робота, присвячена Василеві Стефанику з точки зору психоісторії.

Присутні відзначили новизну і актуальність такої публікації, внесок у розвиток нового напрямку в українській науці – покуттєзнавство.

Автор Володимир Великочий обіцяв поширити презентації нового видання, зокрема в Коломиї, в структурних підрозділах Прикарпатського університету.