Вітаємо Коломийський навчально-науковий інститут з 25-річчям!

В Коломийському навчально-науковому інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася урочиста академія з нагоди 25-річчя від дня заснування закладу. Під час урочистої академії від ректорату, науковців та студентів усіх присутніх привітав відповідальний секретар приймальної комісії Іван Плець, який побажав швидкої перемоги, а інституту – розвитку.

Модератор заходу Галина Волощук розповіла: «Мета діяльності Коломийського навчально-наукового інституту – здійснення наукової, освітньої, науково-методичної, виховної та культурної діяльності; забезпечення якісної підготовки фахівців для професійної діяльності; організація самостійної навчальної та науково-дослідної роботи студентів; підвищення кваліфікації фахівців. За 25 років існування здійснено підготовку фахівців за такими освітніми програмами денної та заочної форм: «Середня освіта (Українська мова та література)», «Початкова освіта», «Середня освіта (Фізична культура)», «Дизайн», «Психологія», «Середня освіта (Історія)», «Облік і аудит» та інші».

Розпочався захід з молитви та слів-вітань Преосвященного владики-помічника Коломийської єпархії УГКЦ кир Петра Голінея та духовного наставника молоді інституту отця Володимира Гуменюка.

Подяку присутнім висловили міський голова міста Коломиї Богдан Станіславський та заступниця голови Коломийської військової районної адміністрації Анна Кравчук.

Богдан Станіславський наголосив: «Коломиї пощастило, що у нас є такий потужний осередок науки. За 25 років інститут став рідним для безлічі молодих людей, які саме тут змогли знайти себе. Дякую за цю нелегку працю науковцям, завдяки яким наша громада отримує фахових спеціалістів».

Подяку всім присутнім за плідну співпрацю і підтримку висловила в.о. директора Коломийського інституту, кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри педагогіки та психології Ольга Слипанюк.

Про історію Коломийського інституту та його становлення розповіли завідувач кафедри філології Микола Васильчук і завідувач кафедри педагогіки та психології Оксана Поясик.

Вітання для науковців та студентів також лунали від директора Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського Ярослави Ткачук та заступниці Ірини Федів, директора Музею писанкового розпису Оксани Ясінської, головного редактора телерадіокомпанії «НТК» Тамари Приходько, директора Коломийського ліцею № 2 Володимира Семчука, голови коломийського осередку «Просвіта» імені Тараса Шевченка Василя Глаголюка, директора Коломийського педагогічного фахового коледжу Валерія Ковтуна, заступника директора Коломийського медичного фахового коледжу Романа Куничича, випускників інституту: Людмили Михайлової, сьогодні директора Інклюзивно-ресурсного центру міста Коломиї, голови Матеївецької ТГ Любомира Веселовського, заступниці директора Коломийського педагогічного фахового коледжу Людмили Прокопів.

Доцентки кафедри філології Галина Волощук та Ольга Русакова розповіли про інноваційний проєкт, який започаткували на кафедрі філології і який став популярним в Україні та за межами, – створення комп’ютерних ігор-вікторин «Шлях Василя Стефаника», «Стежками Франка», «Давній Галич» та зіграли з присутніми у гру про патрона університету «Шлях Василя Стефаника».

Для присутніх звучали пісні «Непереможна Україна» та «Очі на піску» у виконанні студентки першого курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова та література)» Тетяни Андрусишин та вірші про Україну Василя Симоненка і Ліни Костенко у виконанні філологинь Анни Буторіної, Вікторії Мотрук, Христини Тимків.

З особливим натхненням присутні сприйняли вітальне слово воїна ЗСУ Михайла Ковальчука, викладача інституту та воїна ЗСУ Артема Гордєєва, студента спеціальності «Початкова освіта», яке він передав з фронту в режимі онлайн.

Під час заходу «Подякою міського голови» Богдана Станіславського нагороджено Оксану Поясик, кандидата педагогічних наук, доцента, завідувачку кафедри педагогіки і психології; Миколу Васильчука, кандидата філологічних наук, доцента, завідувача кафедри філології;Лаппо Віолету Валеріївну, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки і психології; Марію Чепіль, суддю міжнародного класу, старшого викладача кафедри педагогіки і психології; Юлію Федюк, фахівця Коломийського навчально-наукового інституту.

Подяками голови Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова нагороджено Галину Волощук, кандидата філологічних наук, доцента кафедри філології; Ольгу Русакову, кандидата філологічних наук, доцента кафедри філології; Оксану Ковальчук, провідного фахівця Центру досліджень «Покутської трійці» Коломийського навчально-наукового інституту; Миколу Марчука, кандидата історичних наук, доцента кафедри педагогіки і психології; Євгенія Лепьохіна, кандидата філологічних наук, доцента кафедри філології, Ярослава Синітовича, заступника директора.

З нагоди 25-річчя від створення Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток освіти Коломийщини впродовж 2000-2022 рр., за захист народу України Подякою голови Коломийської районної військової адміністрації нагороджено Михайла Ковальчука, головного сержанта, заступника командира з бойової роботи Інженерно-саперного взводу 77 окремого батальйону 102 бригади Сил ТРО ЗСУ, свого часу завідувача кафедри філології Коломийського інституту.