Міжнародна конференція «Цифрові навички в майбутньому роботи»

17-19 червня в рамках міжнародного проєкту програми NAWA, який реалізується спільно з Кошалінським технологічним університетом декан факультету управління ПНУ Ірина П’ятничук, завідувач кафедри менеджменту і бізнес-адміністрування Антоніна Томашевська, фахівець навчально-наукового центру досліджень проєктів та наукової інформації Анна Борищак та секретар факультету управління Лідія Ярема взяли участь у міжнародній конференції “Digital Skills in the Future of Work/Цифрові навички в майбутньому роботи”, яка проходила у місті Кошалін, Польща.

Конференція розпочалася з офіційної церемонії відкриття, на якій міжнародних гостей привітала ректор Кошалінського технологічного університету Данута Завадська. Вона зазначила, що мета заходу – сприяти обміну досвідом і знаннями, а також підвищенню рівня співпраці між університетами.

У конференції взяли участь представники університетів Фінляндії, Німеччини, Австрії, Мальти, Угорщини, Словаччини, Грузії та України. У перший день відбулися пленарні засідання: “Штучний інтелект у вищій освіті, цифрові навички та подвійні дослідження в майбутньому роботи”” та “Україна веде до перемоги – проведення дослідницьких проєктів під час війни, українські університети як партнери в міжнародній співпраці”.

Ірина П’ятничук презентувала наш університет як партнера для міжнародної співпраці та участі в проєктах.

За програмою візиту на другий день учасники оглянули університетські містечка. Ознайомились з дослідницькою базою Кошалінського технологічного університету. Побачили не лише аудиторії та лабораторії, а й проєкти, які щоденно виконують студенти та обладнання, яке вони використовують під час своїх досліджень.

Під час денної сесії президент Кошалінської промислово-торговельної палати, а також голова університетської ради Кошалінського технологічного університету розповів про основні завдання палати, зокрема представлення інтересів суб’єктів господарювання у сфері їх діяльності. 

Третій день конференції розпочався з лекцій на тему міжкультурної комунікації у майбутньому праці. Учасники конференції обмінювалися досвідом, брали участь у воркшопах та обговоренні нових ідей для розвитку проєктної співпраці. Конференція завершилася спільною підсумковою сесією, де учасники обговорили подальші кроки співпраці.

Ця конференція стала важливою платформою для обміну досвідом, зміцнення міжнародних зв’язків нашого університету та розширення перспектив для подальшої співпраці з європейськими навчальними закладами.