Журнал «Карпатські математичні публікації» у першому квартилі наукометричної бази Web of Science

Науковий журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника «Карпатські математичні публікації («Carpathian Mathematical Publications») за результатами роботи у 2023 році потрапив у перший квартиль (Q1) престижного рейтингу Journal Citation Report за показником Journal Impact Factor наукометричної бази Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics) з математики.

Згідно з цим рейтингом, журнал «Карпатські математичні публікації» займає 117 місце серед 489 математичних журналів світу та перше місце серед математичних журналів України. Імпакт фактор IF 2023 наукового журналу обчислюється як відношення кількості цитувань у 2023 році до кількості статей, які було опубліковано в цьому журналі у 2021-2022 роках. Для журналу «Карпатські математичні публікації» цей показник становить 1,0.

“Карпатські математичні публікації” – це науковий математичний журнал, заснований Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника у 2008 році. У журналі публікуються статті оглядового, проблемного і оригінального характеру, в яких висвітлюються актуальні питання математики, зокрема, математичного аналізу, топології, алгебри, дискретної математики, обчислювальної математики, диференціальних рівнянь і математичної фізики.

З 2018 року журнал входить до наукометричної бази Web of Science Core Collection та з 2019 року – до наукометричної бази Scopus.