Студент-економіст нагороджений дипломом III ступеня за наукову роботу

На базі кафедри математичного моделювання та статистики Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана відбулась підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Кількісні методи в економіці».

З приємністю повідомляємо, що студент четвертого року навчання спеціальності «Економіка» Прикарпатського національного університету Богдан Чепига нагороджений дипломом III ступеня. Тема науковової роботи: «Аналіз характеру взаємозв’язків між показниками волатильності обмінного курсу, економічного зростання та боргового ризику: лінійні та нелінійні моделі». Робота виконана під науковим керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька.

Метою конкурсу є активізація науково-дослідної роботи студентів у сфері застосування кількісних методів в економіці, розвиток інтелектуального потенціалу молоді в Україні, стимулювання її інтересу до науки та участі у відновленні економіки країни. Роботи, представлені на конкурс, відповідали таким напрямам як економіко-математичне моделювання, статистичні методи досліджень та Data Science.

Цьогоріч на конкурс було подано 22 наукові роботи, з яких 12 були рекомендовані для участі в підсумковій науково-практичній конференції. На підставі рецензій та оцінки наукових доповідей учасників науково-практичної конференції Галузева конкурсна комісія вирішила визнати переможцями Конкурсу і нагородити 6 студентів та їх наукових керівників.