Наша аспірантка успішно завершила стипендійну програму Уряду Республіки Польщі для молодих науковців

Аспірантка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту ім. Б. Ступарика Мар’яна Деренюк взяла участь у стипендійній програмі Уряду Республіки Польщі для молодих науковців упродовж 2023-2024 н. р. від Studium Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego, яку успішно завершила та отримала почесний диплом. Наукове стажування проходило на базі Педагогічного факультету Університету Миколая Коперника у місті Торунь (Республіка Польща) під керівництвом професорки університету Малгожати Скібіньської.

Мета стажування: поглиблений аналіз польських досліджень розвитку медіаосвіти у закладах вищої освіти як важливе джерело впровадження міжнародного досвіду в освітній процес України. М. Деренюк працювала над науковим дослідженням за темою «Сучасний стан розвитку медіаосвіти в закладах вищої освіти Республіки Польща (90 ті роки ХХ ст. – 20 ті роки ХХІ ст.)».

Упродовж стажування аспірантка написала наукову роботу на тему свого дослідження та успішно її захистила. Під час міжнародного наукового стажування Марʼяна Деренюк мала можливість отримати цінну інформацію про історичний розвиток та сучасний стан медіаосвіти в Польщі, дослідити новітні тенденції та підходи у викладанні медіаосвіти, оцінити її вплив на загальну якість вищої освіти в Польщі, а також визначити перспективи розвитку у найближчі роки.

Щиро вітаємо з успішним завершенням міжнародного наукового стажування! Це значне досягнення є свідченням наполегливості, відданості науці та прагнення до професійного зростання.

Впевнені, що отримані знання та досвід стануть потужним поштовхом у подальших наукових дослідженнях та професійній діяльності.

Бажаємо невичерпної енергії, творчих ідей і нових здобутків на шляху до наукових вершин!