Завершився цикл тренінгових курсів «Університет майбутнього: секрети успішного управління в освіті»

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника завершився спеціалізований тренінговий курс «Університет майбутнього: секрети успішного управління в освіті».

Цей курс покликаний підвищити кваліфікацію, розширити професійні знання та навички, необхідні для ефективного управління та забезпечення високої якості освітньої діяльності. Він включав в себе 3 тренінги, які були проведені у офлайн форматі.

Організаторами виступили Центр інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem», педагогічний факультет та факультет управління.

Перший тренінг провела Олена Гузар – керівник Центру професійного розвитку та лідерства (Teaching Excellence) Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Спікерка представила моделі успішного управління у сфері бізнесу, основні принципи розвитку підприємницької компетентності в освітній діяльності, активізувала командну взаємодію для генерування ідей, створення і презентації власних проєктів.

Темою другої зустрічі була: «Сучасні тенденції та виклики в лідерстві й командоутворенні». Спікер – перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів. Йшлося про еволюцію стилів лідерства, вплив технологій на комунікацію та співпрацю в командах, а також важливість емоційного інтелекту у сучасному лідерстві.

Тема третьої зустрічі: «Інноваційні тренди в освіті: віртуальна і доповнена реальність», спікерами якої були: професор, директор Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Олена Будник та старший викладач, фахівець Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Михайло Котик. Тут акцентували увагу на використанні віртуальної та доповненої реальності для покращення навчального процесу, а також на їхньому потенціалі для створення інтерактивного і захопливого освітнього середовища і продемонстрували це завдяки VR-окулярам.

За підсумками тренінгового курсу учасники отримали сертифікат про підвищення кваліфікації обсягом 15 год (0,5 кредитів ECTS).