Наш студент – призер міжнародного професійного творчого конкурсу «Аграрні науки та продовольство»!

На базі Миколаївського національного аграрного університету відбувся міжнародний студентський професійний творчий конкурс «Аграрні науки та продовольство», який проводиться згідно з наказом Міністерства освіти і науки України.

Студент 2 курсу факультету природничих наук спеціальності «Агрономія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Антон Карбівський здобув третє місце у фінальному етапі конкурсу. Тема наукової роботи студента «Influence of mineral fertilizer on the productivity of modern potato varieties in the Prykarpattia region», наукові керівники – Ярослава Григорів та Оксана Турак.

Конкурс проводився з метою інтеграції України у світовий освітній простір, розширення міжнародних зв’язків, виявлення та підтримки найбільш талановитих студентів, формування творчого покоління науково активної молоді в аграрній науці, конкурентоздатної на міжнародному ринку праці.

Напрямки конкурсу: агрономія, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, агроінженерія.

На перший тур було подано 354 проєкти з українських та закордонних закладів вищої освіти, у тому числі з 30 університетів таких країн як: Польща, Латвія, США, Молдова, Чехія, Словаччина, Болгарія, Грузія, Боснія і Герцоговина та ін.

На першому турі II етапу конкурсу відбулося рецензування наукових проєктів членами журі та обговорення їх на засіданнях, які проходили 13-15 травня 2024 р.

За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% від загальної кількості учасників відповідно до рейтингу), які запрошені до участі у другому турі II етапу Конкурсу.