Прикарпатський університет став офіційним підписантом угоди CoARA!

Станом на 2 липня 2024 року Прикарпатський національний університет приєднався до 760 інших організацій по всьому світу, які зобов’язуються сприяти відповідальній оцінці досліджень.

Ця ініціатива реалізується завдяки проєкту Horizon “EDUC-WIDE” (Розширення можливостей EDUC для інклюзивного розвитку ERA), однією з цілей якого є підтримка та моніторинг виконання стратегії реформування оцінювання досліджень EDUC, підвищення обізнаності дослідників та топ-менеджерів щодо реформування оцінювання досліджень і сприяння вдосконаленню національної політики щодо оцінки досліджень у країнах, що розвиваються.

Угода CoARA спрямована на просування кращих практик в оцінці досліджень, заохочення використання як якісних, так і кількісних показників, а також забезпечення справедливих та рівноправних оцінок.

Підписавши цю угоду, ми зобов’язуємося дотримуватися високих стандартів якості та впливу досліджень, заохочувати різноманітні та інклюзивні наукові спільноти, сприяти співпраці та відкритості в наукових дослідженнях, а також забезпечувати відповідальну та етичну оцінку наукових результатів.

Ми впевнені, що ці принципи не лише покращать якість досліджень в нашому університеті, але й зроблять свій внесок у глобальну наукову спільноту.